Z tego co mozna dowiedziec sie na forum to oliwy z oliwek do smazenia sie raczej nie uzywa. Polecane do tego sa najlepiej olej kokosowy, moze byc tez maslo klarowane albo smalec. Poczytaj: http://potreningu.pl/diety/artykuly/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
Trochę jałowa. Daj do posiłków warzywa, owoce. Tluszcze min. 1g/kg masy ciała. Różne źródła: olej kokosowy, orzechy, pestki, tłuszcze z mięs, ryb, jaj. Itp. To samo odnośnie białek.
ten rozkład makro to nie jest LC. białko za wysoko, wystarczy ok.150-160g, węgle zetnij do podobnej ilości. wywal dżem, zmniejsz ilość nabiału, włącz rozne miesa- również tłuste, ryby-najlepiej tez tłuste. zrodla tłuszczu: oleje zminotloczone, awokado, olej kokosowy, tłuszcz ryb/tran, tłuszcz mies, maslo, etc\
Świetna robota. Najlepsze źródła t. nasyconych to masło, olej kokosowy, smalec i różnego rodzaju mięsa. Jeśli obwody i waga stoją w miejscu to zwiększ kalorykę o 100/200 i obserwuj. Natomiast jesli dalej rośniesz na obecnych kaloriach to tego nie ruszaj. Szymon pompa pozdrawia
Poczekaj cierpliwie aż zajrzą Szefowe, jest weekend to wiesz... każdy zajmuje się swoimi sprawami ;-) póki co to co się rzuca w oczy to za mało jesz, druga sprawa nabiał - jedna porcja dziennie i lepiej półtłusty niż chudy twaróg, nie wyrzucamy żółtek tylko cieszymy się ich wartościowym składem (wcinamy całe jaja), wydaje mi się, że też że za mało [...]
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html wrzuć pełną ankietę z działu, bo mało o Tobie wiadomo. Tłuszcz z nabiału w mięśnie? Co to za teoria? Białko liczymy każde, czyli roślinne i zwierzęce. TO nie tak, że jest mniej wartościowe, po prostu nie zawiarają pełnego zestawu aminokwasów. Warzywa [...]
Wygląda nieźle. Pamiętaj tylko, że oliwa to niejedyne źródło tłuszczów. Masz tłuste mięsa, olej kokosowy, orzechy/pestki, ryby. To samo odnośnie ryżu i drobiu.
Jeśli masz trening długi mniej intensywny to daj przed posilek B+T ale też zależy jakie tłuszcze . Dobrze się sprawdza olej kokosowy/mct jako źródło tłuszczy przed treningiem w diecie LC. Wklej jadłospis a potem ocenimy. Pozdrawiam
Olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło klarowane.. generalnie należy unikać długotrwałego, agresywnego smażenia. Najlepiej trochę podsmażyć, a potem dusić.
białka masz zdecydowanie za duzo. 2g/kg wystarczą. ilosc pozywienia z proszku tez nalezaloby ograniczyc i np. w 2 posilku dodac jajka, ktorych w ogole nie masz. w diecie brakuje takze ryb. maslo orzechowe nie nadaje sie na staly element diety. lepszym rozwiązaniem beda orzechy wloskie, migdaly i inne, olej kokosowy, awokado, maslo, etc
oliwa polewac surówki, warzywa, dodawac do mies ale nie smazyc na niej długo ani nie gotowac(o ile si enie myle oliwa utlenia sie w 120 stopniach C.) smalec jest tłusczem stałym (jak i olej kokosowy) ma wysoka temp. utleniania wiec mozna na nim smazyc. W cale nie jest zły jest dobrym nosnikiem kwasłów tł. nasyconych i jednonienasyconych a [...]